Try out: een workcation

Een workcation is een trend waarbij, meestal ondernemers, werk & vakantie combineren. En ook ik ben fan. Een werkvakantie kan precies hetgeen zijn wat je nodig hebt om te ontstressen, op te laden, belangrijke projecten af te werken of het jaar goed te starten. Als je het maar goed plant. Dit zijn onze 6 tips voor een hyper productieve workcation.

ย  ย 1. Kies een zonovergoten bestemming
Veel zon wilt zeggen veel energie.ย 

Onze top 6 beste workcation bestemmingen:
๐Ÿ‡ช๐Ÿ‡ธ Spanje (dichtbij)
๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡น Portugal (veel coworking plekken)
๐Ÿ‡น๐Ÿ‡ญ Thailand (goedkoop)
๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡ฝ Mexico (zon zeker)
๐Ÿ‡จ๐Ÿ‡ท Costa Rica (werken met jungle views)
๐Ÿงก Bali (digital nomad hipster spot)

ย  ย 2. Plan out your work
Een workcation start thuis. Doorloop je agenda, plan je werk, noteer wat het doel is van je workcation & zorg dat je een dagelijkse to do lijst hebt waaraan je je houdt & die ervoor zorgt dat je die doelen behaalt.

ย  ย 3. Maak een packing list
Hoewel wij door het maandelijks reizen ons nooit nog aan bagagelijstjes houden, doe ik dat voor een workcation wel. Ik noteer 1 maand op voorhand alles wat ik in men handen heb gehad & work related is. Bij het pakken overweeg ik wat mee moet & thuis blijven kan.

Mijn top 6 items wat steevast meegaan:
๐Ÿ–ฅ๏ธ 2e laptop scherm
๐Ÿ“ to do block note
๐Ÿ“… dagplanner
๐ŸŽง koptelefoon
๐Ÿ”Œ verlengkabel
๐Ÿ–๏ธ markers

๐Ÿ–จ๏ธ Dit jaar wilde ik ook een printer meenemen maar kreeg hem niet meer in de bagage. Erg vervelend dat dit nooit aanwezig is in appartementen die je huurt. In ons @casamadie appartement in Spanje zullen we wel eentje voorzien voor wie graag eens bij ons op workcation wilt komen. ๐Ÿ˜‰

ย  ย 4. Kuis je laptop op voor vertrek
Geen afleiding, geen brol!

ย  ย 5. Online storage
Zorg dat al je documenten op een server, Nas of One drive staan zodat je altijd รฉn overal aan alles kan.

ย  ย 6. Work smart, play harder
Je kent dat spreekwoord wel ๐Ÿ˜‰ Wij delen regelmatig productiviteitstips op Instagram @badass.business.be. Altijd welkom if you wanna know more.

Scroll to Top